Наполи е на път да поднови договора на полския национал Пьотр Желински. Ситуацията с халфа е коренно различна от тази със сънародникът му Аркадиуш Милик. Според информациите от италианските медии двамата се насочват в противоположни посоки.

40 снимки

Докато Пьотр Желински е на път да съгласува новите условия по договора си с „партенопеите“, то Милик е свързван с изхода на „Сан Паоло“ и преминаване в Милан или Атлетико Мадрид.

Съобщава се, че чрез телефонно обаждане Желински е заявил, че след преодоляването на пандемията ще подпише новият си контракт. 25-годишният халф ще постави подписа си на подобрен договор за четири години, който ще му позволи да печели по 2,5 милиона годишно, като преди това той взимаше с милион по-малко. Клаузата за откупуването му ще е в размер на 100 милиона евро.

Атакуващият халф премина в Наполи от Удинезе през 2016 година срещу малко над 15 милиона евро и до момента изигра 178 мача с екипа на „партенопеите“. През този сезон Желински взе участие в 26 двубоя в Серия А, в които реализира две попадения и даде три асистенции.