Разминаване от 500 хиляди евро е причината централният защитник Милан Шкриниар да отхвърли офертата на Интер да удължаване на договора.

Преговорите между двете страни стартираха още през лятото и с всяка следваща седмица ставаше ясно, че постигането на договорка няма да бъде лесно. Само за един сезон при „нерадзурите” словакът демонстрира огромно израстване и се утвърди като крайъгълен камък в тактическата формация на Лучано Спалети.

23-годишният Шкриниар веднага привлече вниманието на няколко топ отбора, като най-редовно е свързван с трансфер в Барселона. По принцип нито той, нито Интер имат причина да се притесняват от евентуално изтичане на контракта, който е до юни 2022 година. „Нерадзурите” все пак искат да удължат споразумението като знак за своите амбиции спрямо бъдещето.

Проблемът се корени в годишната заплата, за която футболистът претендира. Шкриниар е пожелал да получава по 3 милиона евро на сезон, докато най-високата оферта на Интер дотук е била 2,5 милиона. В резултат между двете страни все още не е постигнато съгласие, макар това съвсем да не означава, че футболистът вече е насочил взора си другаде. Напротив – болшинството италиански медии пишат, че и двете страни демонстрират желание да продължат сътрудничеството си.

Още по темата:

Шкриниар отхвърли офертата на Интер за нов договор

Интер дори не трепна пред торбите с пари на Юнайтед

Шкриниар иска да завърши кариерата си в Интер

Юнайтед и Сити ще трошат рекорд със защитник на Интер

Барселона се интересува от защитник на Интер