Българското крило Александър Тонев беше играчът с втората най-висока оценка в Кротоне за представянето на отбора срещу Интер.

Също така той е предизвикал интерес и на човек от Торино, който наблюдавал срещата от 4-ия кръг в "калчото". Интер спечели с 2:0 с голове в 82-ата и в 90-ата минута, а Тонев беше единственият играч на домакините, който застрашаваше Самир Ханданович. Българинът не само беше основна заплаха, но ни няколко пъти преодоля персоналния си пазач Жоао Миранда. Тuttomercatoweb.com, както и Fantagazzetta, му поставят оценка 6,5. По-висок рейтинг от него има само албанският защитник Арлинд Айети, оценен със 7.

Айети обаче играе в Кротоне под наем от Торино и един от помощник-треньорите беше дошъл да го гледа. Същият човек от щаба на "биковете" е останал впечатлен от пробивите на българина и се е поинтересувал каква е ситуацията с крилото. "Веднага след като се върна от контузия, Тонев се включи на скорост в играта на своите, а и вече показва по-голямо постоянство, пише местното издание "Crotone informa". Не е изключено към него да се появи сериозен интерес от по-богати и по-силни отбори в Италия"./БТА