Халфът на Ювентус Пол Погба се завърна в Торино. Французинът в последните дни бе в Лион, където мина прегледи и имаше консултация с лекаря, който оперира Златан Ибрахимович. Както е известно, футболистът има разкъсване на менискуса на дясното коляно и искаше да получи максимално много информация, преди да реши как да се лекува, за да не вземе грешно решение, което ще му струва скъпо.

Днес Погба се прибра в Торино с частен самолет. Според информация на "Гадзета дело Спорт" футболистът е решил да не се подлага на операция и ще заложи на консервативно решение на проблема. Това решение е съгласувано както с лекарите на Ювентус, така и с тези на националния отбор на Франция.

Досега хирургическата интервенция изглеждаше неизбежна, като имаше два варианта. Първият бе да бъде отстранена част от менискуса, което означаваше, че той ще отсъства един или два месеца. Това обаче можеше да увреди коляното в дългосрочен план и да не реши проблема напълно. Втората опция пък бе за операция на влакната на менискуса, с което контузията щеше да бъде излекувана веднъж и завинаги. При това положение обаче футболистът трябваше да почива четири или пет месеца и щеще да пропусне Световното първенство в Катар.

В крайна сметка Погба е решил за пореден път да опита да се лекува с консервативни методи, както процедираше и по време на престоя си в Манчестър Юнайтед. Първата част от възстановителния режим ще включва упражнения в басейна и във фитнеса, а във втората фаза ще започне леки тренировки на терен, но отделно от останалите си съотборници. Това лечение ще продължи около пет седмици, след което надеждите са, че травмата ще отшуми и футболистът ще може да се завърне в игра.