Сравненията между изгряващата звезда на Милан Патрик Кутроне и идолът за милиони фенове на „росонерите” по света Филипо Индзаги не закъсняха. Бившият футболист на отбора Лука Антонини заяви, че тръгналият към славата талант има много сходни игрови черти с великия Пипо.

В дните си на футболист Индзаги направи кариера благодарение на умението си да бъде на точното място в правилния миг. 20-годишният Кутроне демонстрира нещо подобно, като от началото на сезона се възползва по перфектен начин от предоставените му шансове. В Серия А той има 16 мача и 5 попадения, а показателите му във всички турнири са 28 срещи и 12 гола.

Бъдещото бижу на Милан се радва на нова заплата

„Кутроне доказва, че заслужава титулярното си място в Милан”, коментира Антонини. „Той е млад и със сигурност клубът ще му даде шанс.”

„Милан инвестира сериозно във футболисти като Никола Калинич и Андре Силва, но Кутроне е човекът в топ форма. Той има нужда от само един шанс и бележи.”

Калинич с контузия, Андре Силва ще води атаката на Милан в Разград

„Толкова е млад. Не е моментът да го сравнявам с футболисти от миналото, но той ми напомня много на Пипо Индзаги”, добави Антонини.