Треньорът на Ювентус Андреа Пирло остана доволен след равенството 0:0 с Интер в полуфиналния реванш за Купата на Италия. Младият специалист заяви, че "бианконерите" не са свършили все още нищо и направи сравнение между треньорксата професия с тази на футболист.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

"Надявах се да стигнем дотук. Като дебютант се надявах да спечелим Суперкупата, да стигнем до финала за Купата на Италия и до 1/8-финала в Шампионската лига. Като футболист всичко беше по-лесно, всичко свършваше с края на мача. Като треньор трябва веднага да започна да мисля за следващия двубой, да мисля за 30 различни неща. За момента не сме постигнали нищо. Сега трябва да си починем и да започнем подготовка за следващия мач в неделя", заяви Пирло.

"Приятно е да чуя това сравнение. Ако успея да спечеля това, което той спечели, може да ме наричате Алегрианец. Всеки мач е различен и се подготвяме по различен начин. Интер почти нямаше точен удар днес, докато ние имахме няколко добри възможности. Доволен съм. Още от началото на сезона се отбраняваме в схема 4-4-2, но днес играхме по съвсем различен начин. В зависимост от това, което показва съперника, решаваме как ще излезем на терена, но в защита оставаме във формация 4-4-2", добави още той.