Треньорът на Ювентус Андреа Пирло заяви, че тимът му е трябвало да бъде по-клинично точен срещу Болоня. „Бианконерите“ спечелиха домакинството си с 2:0 и вече са на две точки от тройката в Серия А.

Getty Images/Gulliver
13 снимки

„Важно бе да внесем интензивност в играта, което направихме през първото полувреме и тогава можехме да решим всички. Но ако не го направиш двубоят винаги ще бъде труден. Болоня ни атакува много високо, добре се справихме, за да се възползваме максимално от пространствата, които ни оставиха“, заяви Пирло.

„Говорихме с Артур и знаем, че той предпочита да играе малко по-напред и да остави защитната игра на другите. Има страхотна визия, държи топката и определя темпото, когато трябва“, добави още той.

„Спечелихме важен мач срещу Наполи. Искахме да покажем, че не сме отборът, който бе срещу Интер. Не бе трудно да се подготвим за този мач. Видяхме къде допуснахме грешки и се опитахме да ги разрешим/ Ние сме силен отбор и знаем, че всичко зависи от нас“, каза младият специалист пред DAZN.

“Искахме да заложим на друг тип нападател срещу Болоня. Имахме много повече пространства и знаехме, че играч като Мората щеше да ни помогне. Нормално е, бихме искали винаги да доминираме в мачовете. Днес отправихме 20 изстрела в очертанията на вратата и трябваше да убием интригата по-рано Завръщането на Джорджо Киелини беше важно. Той отдавна не бе играл четири двубоя поред. Шчесни е страхотен вратар и винаги е готов да помогне“, каза Пирло.