Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло заяви, че неговият отбор трябва да постави лидера в класирането Интер под сериозно напрежение, ако иска „биконерите“ да защитят титлата си в Калчото.

Пирло коментира и утрешния двубой срещу новака Беневенто, както и несигурното бъдеще на звездата Кристиано Роналдо.

„Мачът с Беневенто е важен и идва точно преди паузата заради националните отбори, така че е възможно някои хора да си мислят за това, което предстои през следващата седмица. Това обаче е фундаментален двубой за нашата кампания. Изправяме се срещу отбор в добра форма. Много добре познавам техния треньор, като той ще дойде тук с намерението да постигне добър резултат. Напоследък не съм говорил с Филипо Индзаги, но винаги следя неговия прогрес с интерес. Той се справи толкова добре, печелейки Серия Б миналата година, с което се утвърди като отличен треньор“, каза Пирло на днешната си пресконференция.

„Джанлуиджи Буфон се чувства по-добре. Той тренира и ще видим дали ще играе утре. Всички чакаме Пауло Дибала, който ще има още седмица или две, за да поработи върху своето завръщане. Алваро Мората е добре и ще бъде титуляр, както и Деян Кулушевски. Бях впечатлен от тактическия ни подход срещу Каляри, но нямах никакви съмнения, че той ще се получи добре. Когато всеки прави саможертва както в атака, така и в защита, всичко става по-лесно. Искам да видя как се подобрява цялостната ни игра. Сега ще имаме повече време да работим в тренировките и да изгладим определени механизми, които се нуждаят от повече време, за да бъдат усвоени. Ще се концентрираме върху организирането на играта, тъй като разполагаме с нужния състав, с който да подобрим качеството на нашия футбол“, продължи младият треньор.

„Наше задължение е да поставим Интер под напрежение, тъй като имаме възможността да скъсим дистанцията си от тях. Всичко обаче зависи от нас самите. Поискахме информация за тяхната ситуация и я приехме. Бяха предприети различни мерки в сравнение с други подобни ситуации. Това се случи в позитивен за Интер момент. Те ще могат да задържат играчите си вместо да ги пратят в техните национални отбори. В това отношение те имаха късмет. Кристиано Роналдо има още една година от своя договор и ние сме доволни, че той ще може да продължи да играе за нас. На техническо и тактическо ниво ние дори не сме мислили за бъдещето. По средата на сезона сме. Нека първо приключим кампанията по възможно най-добрия начин. Ще дискутираме тази тема след края на сезона“, заяви още Пирло.