Треньорът на Ювентус Андреа Пирло не скри радостта си от спечелването на Купата на Италия, което се случи на 42-ия му рожден ден. Това бе малко утешение за него и за тима му след доста слабия сезон, който той направи. На финала "бианконерите" победиха Аталанта с 2:1 и завоюваха купата за 14-и път в историята си.

"Получи се вълнуващ мач, между два отбора, които се бориха до самия край. Получи се стойностен финал и заради присъствието на феновете по трибуните. Хубаво е, че успяхме да ги зарадваме с тази страхотна вечер. Искахме да спечелим и да донесем вкъщи трофея, въпреки че сезонът не е позитивен за нас. Събрахме се и си поставихме тази важна цел. Победихме страхотни отбори на 1/2-финала и на финала, така че смятам, че успехът ни е заслужен", заяви Пирло.

Сега пред Юве има още една цел и тя е да се пребори за място в топ 4 и за участие в Шампионската лига. Отборът обаче не държи съдбата в ръцете си и трябва да разчита на грешка на Наполи или Милан.

"Нямаше да бъдем тук и да говорим за петото място и за ранното ни отпадане от Шампионската лига, ако сезонът бе добър. Имахме възходи и падения, и спечелените два трофея не могат да променят това. За първия ми сезон като треньор научих много неща и разбрах, че тези радости са много приятни. В началото исках да играем с трима в защита, след това преминахме на схема с двама централни бранители и двама халфове, в други случаи с трима, всичко зависеше от съперниците ни. Съжалявам, че загубихме точки срещу отбори, които на хартия трябва да побеждаваме лесно. Сега чакаме последния кръг, знаейки, че не всичко е в нашите ръце. Убеден съм, че всички ще се борят до смърт - Аталанта, Болоня и Верона - както и трябва да бъде", допълни наставникът.

Накрая той коментира и бъдещето си начело на отбора.

"Разбира се, че желанието ми е да продължа да водя отбора. Обичам футбола от дете и продължавам да му се наслаждавам. Решението ще бъде на шефовете, но аз обичам треньорската професия, обичам клуба и ще видим какво ще се случи. Моето желание е да продължа", завърши специалистът.