Легендарният италиански полузащитник Андреа Пирло сподели очакванията си преди дербито на Милано, което ще се проведе този уикенд. Той се изказа особено ласкаво за своя бивш съотборник Златан Ибрахимович, както и бившия си наставник Антонио Конте. 

Двата тима се изправят един срещу друг в коренно различни части на класирането. Интер е по петите на Ювентус на върха на класирането, само на 3 точки зад хегемона в Италия след 22 мача. Милан, от своя страна, е едва 6-ти в класирането, на цели 7 точки от зона Шампионска лига. Въпреки това обаче бившият халф на Милан напомни, че в дербито формата не е най-важното нещо. 

"Разликата от 19 точки веднага бива забравена, когато настъпи момента на дербито. Този мач може да промени сезоните на двата тима и да донесе голямо самочувствие на победителя", започна Пирло. 

"Ибрахимович вдига нивото на концетрацията на цялата група около себе си. Той е перфекционист и очаква абсолютно същото от своите съотборници. Знам го от личен опит!". 

"Конте е най-добрият треньор, с който някога съм работил. Всеки ден ни показваше видеа от тренировъчни сесии по 40-50 минути. Точно заради него изобщо започнах да осмислям идеята да се захвана с треньорство и самият аз. Той е абсолютно отдаден на победата и се превръща в истински демон, когато загуби. ", ласкаво завърши бившият полузащитник на Милан и Ювентус.