Наставникът на Ювентус Андреа Пирло изрази задоволството си от днешното представяне на своя отбор, въпреки че “бианконерите” загубиха гостуването си на Аталанта с 0:1.

“Направихме добър двубой срещу силен отбор. Изиграхме мача както трябва, а те имаха късмет с късния гол. Ние обаче играхме с голями решителност и агресия. Разочароващо е, можехме да си тръгнем поне с точка", започна той. 

"Дибала не беше стартирал от доста време, така че да играе срещу физически тим като Аталанта означаваше, че няма да може да издържи 90 минути. Той се представи добре до момента, в който се справяше физически. Федерико Киеза и Данило също имаха проблеми през седмицата. Кристиано Роналдо не беше в състояние да играе. Не подхождаме към всеки мач с тези отношение и решителност. Отборът ни е напълно различен, когато разполага с тези неща. Въпреки че изтъквам това, ние загубихме прекалено много точки, защото нямаме правилното отношение срещу по-малките тимове".

"Знаехме, че Аталанта ще се бори по целия терен, така че се бяхме подготвили за това. Притежанието ни на топката беше добро и покривахме пространствата. Аталанта може да те принуди да играеш различно от други ситуации, но се справихме добре. Неслучайно Роналдо има 25 гола през този сезон, като беше отличен и в първия ни мач срещу този съперник. Тези двубои му подхождат и той е водещият ни реализатор. Когато липсва инстинктът на убиец в наказателното поле, положението е малко по-различно. Днес създадохме положения, така че не мисля, че това направи голяма разлика. Трябва да се фокусираме върху нас самите. Ако играем с тези дух и желание да постигнем резултат, убеден съм, че няма да имаме проблеми да изпълним нашата цел да се класираме за Шампионската лига”, коментира Пирло след мача.