Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли все още вярва, че отборът може да защити титлата си в Серия А, независимо че изостава с осем точки от лидера Наполи. „Росонерите“ се справиха с конкуренцията на градския съперник Интер в борбата за Скудетото миналия сезон, печелейки титлата за първи път от 2010/2011.

Но надеждите им за втора последователна корона са под сериозна заплаха, след като Наполи стартира ударно кампанията и държи нещата под контрол до момента след 15 изиграни кръга. Милан остава най-близкият им конкурент и Пиоли продължава да смята, че тимът може да обърне развоя на събитията в своя полза, въпреки че е наясно, че отборът трябва да започне да с постоянство в резултатите през новата година.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

„Ясно е, че спечелихме титлата по-рано от очакваното, защото желанието на клуба беше да инвестира в играчи, особено в млади футболисти, така че може би очаквахме да го сторим на малко по-късен етап“, започна той за „Italia Uno“.

„Но го направихме почти незабавно, така че е очевидно, че за мен и за нас 2022 бе много важна година, пълна със задоволство. Трябва да продължим да вярваме, че можем да станем шампиони този сезон, това е най-правилното. Тогава е ясно, че ако Наполи продължи в същия дух, то те могат да достигнат 100 точки и тогава ще трябва да ги поздравим, но трябва да мислим за това да направим много точки. Миналата година се нуждаехме от 86 - може би тази година ще има нужда от повече. Все още има 69 точки на разположение - това е много, но трябва да започнем да натискаме сериозно педала на газта и със сигурност трябва да вярваме в това“, каза още наставникът на Милан.