Новият наставник на Милан Стефано Пиоли постави една задача на своя тим преди официалния си дебют в шампионатния мач срещу Лече и тя да докаже, че има ясни идеи на терена. В същото време специалистът отказа да сподели дали ще стартира с Кжищоф Пионтек като титуляр.

Марко Джампаоло беше уволнен като треньор на „росонерите”, след като загуби 4 от откриващите 7 мача, а сега Пиоли, който в кариерата си бил начело на Лацио, Интер и Фиорентина, има още един шанс да се докаже начело на топ отбор от Апенините.  Разбира се, напрежението за постигане на резултати ще е налично от първия възможен мач, който е срещу новака Лече.

„Нямахме кой знае колко дни, за да работим заедно в пълен екип, но най-важното е да докажем, че имаме ясни идеи в утрешния мач”, заяви Пиоли. „Трябва да се опознаем един друг. Моите методи се фокусират върху детайлите – от възстановителните упражнения до диетите, всичко, което може да ни даде предимство и да ни позволи да играем на върха на възможностите си. Не съм питал играчите кое се е объркало, просто сега започваме едно ново пътуване заедно.”

„Мисля, че отборът имаше нужда от идеи, след като вече беше наясно на какви позиции да играе и какъв ще е интензитетът на темпото. Върху това работим в момента.”

„Отказахме от лагерите с преспиване преди мачовете, за да дадем на играчите повече отговорност при техния професионален подход. Тези неща вече не са каквито бяха преди, сега тимът се споява, докато всички са пред телефоните си”, добави Пиоли.