Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира измъчената победа на неговия тим над Верона. „Росонерите“ победиха с 2:1 „джалоблу“ на „Бентегоди“, а в герой за тима отново се превърна Сандро Тонали, реализирал победното попадение. Наставникът сподели, че в идната седмица цели трима от контузените играчи ще се върнат към нормален тренировъчен процес.

"Хареса ми какво казаха моите играчи след мача. Трябва да мислим именно така. Необходимо е да спечелим още много мачове, ако искаме да дублираме Скудетото. Отборът за пореден път показа, че в трудните моменти умее да работи добре. В състава разполагам с играчи, които със своята индивидуалност могат да направят успешния завършващ пас, както стори Ребич за Сандро", започна Пиоли пред DAZN.

"За нас този мач беше с особена мотивация, защото преследвахме трета последователна победа в шампионата, което не ни се беше случвало през сезона дотук. Искахме да продължим с добрите резултати, които постигнахме при гостувания. Сега пред нас има цяла седмица, в която да успеем да възстановим енергия, имаме време да се подготвим достатъчно добре, защото ни предстоят седем мача за 20 дни. Със сигурност тази победа дойде в най-подходящия момент. Ще ни даде енергия за следващия голям напън".

Gulliver/GettyImages
53 снимки

"Със сигурност за Адли това не бе лек мач. Съперникът маркираше нашите играчи по целия терен. Това беше негов дебют от първата минута, така че известни затруднения бяха очаквани. Тчау, Вранкс и Дест пристигнаха преди два месеца, те са млади момчета, които до този момент са играли в различен шампионат. Притежават голям потенциал и показват желание за работа. Сигурен съм, че се нуждаят от още малко време и ще са готови“.

„Ориги най-накрая е добре, успя да преодолее тежката контузия. Той вече може да разчита на силния си ляв крак и това е важен сигнал за него. В състава имаме двама централни нападатели, така че можем да правим ротации. Ребич също вече е готов, сега трябва да дам минути и на Месиаш".

"През седмицата очаквам да се завърнат Майк, Кяер и Шарле. Играем много мачове и хабим много енергия, така че се нуждаем от много играчи, за да можем да възстановяваме", завърши Пиоли.