Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, разкри, че е убеден, че в предстоящия сблъсък с Наполи неговият отбор ще покаже по-добра игра в сравнение с тази от загубите срещу Ювентус (0:1) и Пари Сен Жермен (0:3).

 „Играчите ми имат желанието да променят настоящата ситуация. За първи път допускаме две поредни загуби в два директни сблъсъка, но ще трябва да покажем на терена, че имаме качествата на един постоянен отбор. Когато се изправяш срещу подобни съперници, трябва да показваш най-добрата си игра в продължение на 90 минути, като искаме точно това. Мисля, че в спорта и въобще във всекидневието не бива да мислиш за това, което си направил довчера, това е вече минало. Също така не бива да мислиш за това какво ще направиш през май или като цяло догодина. Трябва да живеем в настоящето, като следващият ни мач е най-важният“, заяви Пиоли на своята пресконференция.

„Тази седмица двубоите ни не минаха както искахме. Направихме повече грешки отпреди и си платихме скъпо за тях. Утре имаме възможност да покажем, че сме по-добър отбор. Думите на Джорджо Фурлани, че целта ни е Скудетото? Работим с амбициозно ръководство, което е подредило клуба така, че да имаме много решения и да мислим мащабно. Това ни гарантира, че нашият отбор е конкурентоспособен. Целта ни е да спечелим титлата, това е сигурно. Не само ние я желаем, но това трябва да бъде нашата цел. Да, наистина се прибрахме от Париж изнервени и така е редно, защото даваме всичко от себе си, но без да постигнем желаните резултати. Просто трябва да преодолеем тази загуба и тогава ще бъдем спокойни и усмихнати“, продължи наставникът.

„Всъщност, всичко беше изяснено. Сега всичко е по-добре отпреди. Неверни неща ми бяха докладвани в пресзалата, което предизвика малко объркване. Но всичко е наред, всичко е изяснено и продължаваме напред. Вие сте тези, които извадихте думите на Давиде Калабрия извън контекст, защото той не говореше за своите съотборници, а за околната среда. Ние вярваме в нея и работим по определен начин на “Миланело”. Даваме всичко от себе си и ще вярваме до самия край. Но няма никакъв проблем. Говоря си с играчите и всичко е изяснено. Разбира се, че работим върху проблема ни с вкарването на голове. Това е аспектът, който ни наказва най-много. Липсват ни последният пас, завършващият удар и запълването на наказателното поле с повече играчи. Лука Йович и Ноа Окафор са добре, в групата са и са на разположение“, каза още специалистът.

„Караниците ни с Руди Гарсия в миналото? Казах ви, че не бива да мислим за вчера, а вие ме връщате години назад… Гарсия е отличен треньор, който имаше някои затруднения, но това е нормално за един нов наставник и сега той е на прав път. Липсва му Виктор Осимен, въпреки че през миналия сезон дори когато той отсъстваше отборът имаше чудесни резултати и загуби само срещу нас. Гарсия е треньор от топниво. Хвича Кварацхелия също заслужава голямо уважение. Той може да те нарани доста при ситуации един срещу един. Рубен Лофтъс-Чийк се възстанови от мускулната си травма, но сега страда от възпаление в коремната област. С всеки ден той се подобрява, но му липсва последната стъпка и със сигурност няма да бъде с нас утре. Има добър шанс да е готов за следващия ни мач”, коментира Пиоли.