Треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели, че предстоящият мач с Парма ще се изиграе повече с главата, отколкото с тялото. Италианският специалист защити вратаря Джанлуиджи Донарума, който отнесе много критики след равенството 2:2 с Наполи.

„Трябва да продължим да печелим точки, ако искаме да се върнем в Европа. Парма е корав отбор и е необходимо да бъдем подготвени. Такъв тип мачове се играят повече с главата, отколкото с тялото. Например, ако изиграем двубоя със СПАЛ още 100 пъти, ще спечелим 99, а не да завършим при резултат 2:2“, каза Пиоли.

„Утре трябва да сме изключително концентрирани. Създадохме си собствена философия, своя идентичност и добър манталитет, което ни позволи да постигнем важни резултати“, добави още той.

„Трябва да продължим по същия начин и в следващите шест кръга. Те ще ни кажат какъв отбор сме“, заяви италианецът.

Очакванията са, че Стефано Пиоли няма да продължи да бъде треньор на Милан, а неговата позиция ще бъде заета от германеца Ралф Рангник. Същото се отнася и за Златан Ибрахимович.

„Контузията му попречи да запази формата си. Утре ще реша дали да го включа още от първата минута. Ибра е победител и беше недоволен, когато го замених срещу Наполи, защото губехме. Това беше правилното решение. Рафаел Леао се подобрява много. Той има невероятен потенциал и може да направи за Милан много повече. Имам много опции в нападение, но мисля, че ще видим истинския Леао през следващия сезон, защото му трябва още време, за да се адаптира към италианския футбол“, заяви Пиоли.

„Диджо е много уравновесен човек. Той не се влияе от критиките и не се главозамайва, когато нещата вървят добре. За мен не допусна грешки срещу Наполи“, добави още той.