Италианският шампион Милан отпадна безславно от Купата на Италия след загуба с минималното 0:1 в домакинството си на Торино след продължения. Единственият гол в срещата отбеляза Мичел Ндари Адопо в 114-ата минута.

„Росонерите“ отправиха цели 14 удара, от които 8 бяха във вратата, но така и не отбелязаха гол. Старши треньорът на отбора от Милано - Стефано Пиоли, опита да остане хладнокръвен след мача и да даде логично обяснение за поражението.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

„Играхме агресивно и решително срещу твърд съперник. Не показахме обаче необходимите качество и острота, за да се възползваме от превъзходството си. Бяхме прибързани, опитвайки се да нанасяме удари и да отправяме центрирания и забравихме за защитата. Това е голямо разочарование, защото искахме да продължим напред в турнира”, каза Пиоли пред италианската медия Sport Mediaset.

Милан отпадна от Купата на Италия, но все още е на второ място в Серия А. Тимът ще играе на осминафиналите на Шампионската лига срещу Тотнъм и на 18 януари ще се изправи срещу Интер за Суперкупата на Италия. Надеждите за трофей този сезон все още са живи и това е нещото, върху което Пиоли иска да се съсредоточи неговият отбор.

„Сега трябва да започнем отново с голяма решителност, защото Серия А и Суперкупата няма да ни чакат, сега от нас зависи да се активизираме и да направим повече. Всеки отбор списък с мачове, с които трябва да се справи“, заяви още Пиоли.