Наставникът на Милан - Стефано Пиоли, изрази своето недоволство след загубата с 0:1 от Удинезе у дома. Той разкритикува футболистите си за играта им и заяви, че след подобно представяне е нормално феновете да освиркват от трибуните.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

„Това, което се случи беше, че не играхме играта, която можехме и искахме. Колкото повече натискахме, толкова повече губехме яснота и качество. Дори в седмиците, когато резултатите не идваха, поне имаше добро представяне. Днес не играхме добре и бяхме твърде хаотични. Сигурно сме притеснени от резултатите и представянето ни напоследък. Знаехме, че ни чака труден мач, тъй като Удинезе не ти позволява да влезеш в ритъм, но цялото представяне просто не отговаряше на нашите стандарти. Сега това трябва да ни даде мотивация да продължим напред и да се справим много по-добре в следващите мачове“, заяви Пиоли.

„Йович е централен нападател, който умее да получава топката и да я разпределя към съотборниците си. Това е първият му старт при нас, искахме да използваме двама нападатели, за да играем с високи топки, но колкото повече продължаваше мачът, толкова повече губехме увереността, позитивността си и нещата не вървяха по начина, по който искахме. Сигурен съм, че имам добри играчи с различни характеристики на мое разположение. Днес направих различен избор, защото Пулишич и Чуквуезе не бяха на разположение, иначе знаем как искаме да атакуваме и да подходим към мачовете. Трябва да се справяме много по-добре, справедливо е феновете да са недоволни и да ни освиркват, защото това не беше представянето, което искахме“, каза още опитният специалист.