Треньорът на Милан Стефано Пиоли отправи любопитно послание към лидера в Серия А Интер след успеха с 4:2 като гост над Емполи в 19-ия кръг на шампионата, който бе и последен за календарната година. “Нерадзурите”, които са действащ шампион на Италия ще зимуват на върха с 46 точки, докато Милан е втори с 42. 

“Миналата година ние бяхме зимен шампион, но не спечелихме титлата. Всичко тепърва предстои”, коментира Пиоли. 

Милан стигна уверено до успеха, след като водеше в резултата почти през цялото време. Франк Кесие, който излезе в нова роля на терена, даде аванс на “росонерите” в 12-ата минута. Недим Байрами изравни в 18-ата, но след това след попадения на Кесие (42), Алесандро Флоренци (63) и Тео Ернандес (69) гостите от Ломбардия изковаха успеха. В самия край Андреа Пинамонти от дузпа оформи крайното 2:4. 

“Съперникът беше много тежък. Днес трите точки бяха най-важното, тъй като имахме нужда от тях след загубата от Наполи в миналия кръг”, каза още Пиоли, който очерта нова цел пред Милан - спечелването на повече от 79 точки през сезона. Толкова беше активът на Милан през миналата кампания, когато шампион с 91 стана Интер.