Треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри подробности за червения картон на Златан Ибрахимович при вчерашната победа на "росонерите" над Парма с 3:1. Италианският специалист заяви, че е доволен от реакцията на играчите.

Gulliver/Getty Images
8 снимки

“Златан ми каза, че е дискутирал нещо със съдията известно време, но по никакъв начин не му е показал липса на неуважение и определено не го е обидил. Не съм говорил с Мареска, така че не знам каква е причината. Златан ми заяви, че последното, което му е казал, е било: “Значи не се интересуваш от това, което искам да кажа?” Аз не бях там, така че не знам какво е станало. Позитивното е, че моят тим успя да измъкне победата с голяма решителност", заяви Пиоли.

"Харесва ми, когато моите играчи уважават и отразяват същите усещание, каквито има и треньорският щаб. Седмицата беше деликатна, защото знаехме, че срещу Сампдория не отговаряхме на стандартите на Милан. Затова днес трябваше да се представим добре. Парма са труден противник. В даден момент сами си усложнихме нещата, но най-важното беше да спечелим. Статистиката показва, че се представяме по-добре далеч от дома. Това е странно и проучваме причините, но мачовете доста си приличат, когато са при затворени врата. Искаме да върнем Милан обратно в Шампионската лига. Имаме голяма конкуренция в лицето на Ювентус, Аталанта, Наполи, Лацио и Рома, така че трябва да гледаме мач за мач и да продължаваме напред", добави още той.

"Това са отбори, способни да победят в осем-девет поредни мача, така че не бива да приемаме нищо за даденост. Може би похабихме твърде много време и енергия, мислейки за бъдещето или други ситуации. Ако размишляваш прекалено много за мач, който е след месец, няма да се фокусираш върху предстоящия. Трябва да се върнем към средния ни точков актив от началото на сезона, но можем да го направим само ако гледаме мач за мач. Фикайо Томори? Неговото въздействие е прекрасно и се адаптира толкова бързо. Той има по-различни характеристики в скоростта си и в изграждането на играта отзад, което може да ни помогне като отбор. Той е играч, който определено ни дава много, и намерението ни е да го задържим. Джанлуижди Донарума? Бих посъветвал Джиджо да остане в Милан, защото това е топ клуб и изграждаме нещо тук. Наричам своите футболисти бойци, които все още нищо не са спечелили, но тренират, за да триумфират”, каза италианският специалист.