Треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира случващото се около спряганите за бягство от „Сан Сиро“ Сусо, Рикардо Родригес и Лукас Пакета. Италианският специалист говори и за срещата с Бреша и ролята на Златан Ибрахимович в тима.

„Сусо тренира добре и ще е на разположение утре. Родригес също трябва да бъде на линия, но не знам какво ще се случи. Пакета, както всички останали, смята че заслужава да играе и не е удовлетворен от сегашната ситуация. Но ако работиш добре и си концентриран получаваш своя шанс. Пакета трябва да бъде убеден, че е пълноценен за отбора, но е нужно да стане по-решителен“, заяви Пиоли.

„Ибрахимович играе на тази позиция, защото има опитът, отношението, професионализмът и решителността, които влага в играта. Това го показва всеки ден в работата си. Много добре се представя и в същото време помага на своите съотборници.

Не се изненадвам, че има такъв ефект върху отбора. Ибра е шампион. Той е сред най-добрите в света и това го прави вече над десет години. В негово лице намерих много полезен човек за тима. Ибрахимович е много интелигентен, но не мога да кажа, че влезе тихо в съблекалнята, просто не е такъв човек“, добави още треньорът на Милан.

Пиоли говори иза целите на „росонерите“ до края на първенството.

„До 24 май ще работим, за да спечелим, колкото се може повече точки. Всички желаем да видим Милан там, където му е мястото“, заяви Пиоли.

„Трябва да знаем, че всеки следващ мач е най-важният за сезона. Сега не е моментът да мислим на кое място ще сме на 24 май. Трябва да държим ръката си на кормилото и да натискаме газта. Нуждаем се да подобрим много неща .Вижда се, че в последните мачове изпитваме затруднения. Трябва да работим за следващият мач и да се постараем да бъдем по-ефективни. По този начин ще подобрим и класирането си“, добави италианският специалист.

За утрешния двубой с Бреша Стефано Пиоли коментира:

„Без Марио Балотели (б.а. наказан е за този мач) Бреша губи шанса да има индивидуализъм и качество, но това ще им помогне да са по-компактни и агресивни. Тимът им играе добър футбол и има важна цел, която иска да постигне, също като нас. Искаме да спечелим утре“, каза Пиоли.

Треньорът на „росонерите“ сподели мнението си и за талантливият Сандро Тонали:

„Той е футболист, притежаващ страхотни качества. Има голяма перспектива пред себе си. Със сигурност Тонали е играчът, който трябва да вземем под внимание в утрешния мач“, заяви Пиоли.