Наставникът на Милан Стефано Пиоли призна, че в отбора са преживели тежко контузията на Симон Кяер в коляното. Той добави, че е възможно „росонерите“ да потърсят нов защитник през януари, ако прогнозите за продължително отсъствие на датчанина се оправдаят.

„Преживяхме го с огромно отчаяние. Знаем какви са качествата на играча и характера на човека. Неговото присъствие в отбора е много важно заради харизмата и характера му. Същото така той знае кога е правилният момент да каже определени неща. Много сме близки със Симон и се безпокоим за него, но също така сме наясно, че всичко ще бъде наред и че ще преодолее тези трудности, защото той е силен човек. Ако се окаже, че Кяер ще отсъства задълго, може да се наложи да привлечем някого. Ние обаче не искаме да взимаме играчи само за заместници, а за да подобрят нивото на отбора.

"Със сигурност няма да мислим за Ливърпул преди мача със Салернитана. Ще мислим за този двубой едва след края на утрешния. Ще ни бъде сложно, Ювентус победиха Салернитана с трудност. Никой от нас не мисли за Шампионската лига в момента. Трябва да се върнем към последователните победи, за да останем на върха в класирането. Пиетро Пелегри е на разположение, както и Златан Ибрахимович. Утре ще реша кой от двамата ще бъде титуляр". 

"Рафаел Леао е тръгнал по добър път, той иска да се подобрява. Трябва да има по-голямо присъствие и повече злоба в наказателното поле, както и да играе с увереност и сила. Нужно е да търси гола още повече. Има отбори, които мога да чакат, но нашият не е способен на това и вместо това трябва да развива скорост от 1000 мили в час. Харесва ни начина, по който играем, но винаги трябва да бързаме. За да спечелим, трябва да играем със скорост, т.е. да печелим топката бързо и да вдигаме темпото на игра“, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.