Стефано Пиоли подходи за пореден път  необходимата предпазливост преди тазседмичното дерби с Рома във Вечния град. Специалистът определи всеки двубой за "росонерите" оттук насетне като изпит. Италианецът обаче вярва, че неговият тим е готов за предизвикателството. 

“Рома са непобедени у дома и единствената им грешна стъпка там беше нулевото реми срещу Наполи. Те имат талант, качество и характер, което ти прави сериозен противник. Всички мачове са изпити за нас и ние се подготвяме за тях. Вярваме, че сме се подготвили добре, но това ще бъде труден двубой, защото Рома разполагат със силна атака. Най-важният им аспект е характерът. Срещу Наполи те бяха агресивни и показаха силна физика и голяма решителност. Също така трябва да очакваме и силна подкрепа за тях на трибуните. Трябва да сме изчистени от техническа гледна точка и ясни в своите решения. Жозе Моуриньо е страхотен треньор, печелил е навсякъде. Той е невероятен най-вече в това да придава психическа и тактическа идентичност на своите отбори.

"Съгласен съм с думите на Симон Кяер за Скудетото. Трябва да вложим мотивация и да спечелим всички възможни мачове. Браим Диас се чувства по-добре и направи почти съвършена седмица в тренировките. Нека видим какво ще е състоянието му утре. Както Златан Ибрахимович, така и Оливие Жиру се справят добре. Те добавят минути в своите крака и подобряват кондицията си. Единият ще започне от първата минута, а другият ще влезе като резерва. Болката в глезена на Анте Ребич все още не е преминала, така че той няма да бъде на разположение утре. Гледаме ден за ден, за да разберем кога ще бъде готов. Халфовата линия? Имаме четирима полузащитници, Тиемуе Бакайоко е по-добре и се надявам, че скоро може да стартира като титуляр. Няма ключов футболист в Милан, Браим се справя добре, но разполагаме с играчи с други характеристики, които да пуснем на терена в негово отсъствие”, коментира Пиоли на своята пресконференция.