Наставникът на Милан Стефано Пиоли очаква да се получи зрелищен мач срещу Лацио, който поставя началото на серия от трудни двубои за “росонерите”, които след това ще се изправят срещу Ливърпул и Ювентус.

“На хартия това е мач между два отбора с големи качества, така че би трябвало да е зрелищен. Лацио са много силни във всяко отношение, като са комбинирани качество и физика, така че и двата тима ще излязат за победата. Всеки тест, пред който се изправяме, ще ни покаже от какво все още се нуждаем. Това са големи възможности да се докажем. Мачовете са много различни - Лацио играе с чист централен нападател, докато Ливърпул използват по-подвижна фигура там, но ние си имаме собствен стил на игра и вярваме в него. Дали сме се интересували от Луис Алберто през това лято? Не съм питал за други играчи, доволен съм от моя състав.

"Златан Ибрахимович пожертва себе си, за да се възстанови възможно най-бързо, работейки от сутрин до вечер. Искаше ми се да разполагах с всички играчи за предстоящите трудни мачове. Оливие Жиру обаче няма да играе утре. Сега той е добре, но отсъстваше две седмици. Бих искал Франк Кесие да преподпише, но това е ситуация между клуба и неговия агент. Говоря си с Франк за футбол и го виждам мотивиран, спокоен и позитивен. В момента няма проблеми. Нашите фенове са прекалено умни, за да се разсеят от тази ситуация, те винаги ще поставят Милан на първо място. Мисля си, че напоследък се говори прекалено много по тази тема. Феновете и треньорът само се интересуват играчите да дават сърцето и душата си на терена и точно това прави Франк”, коментира Пиоли на пресконференцията си преди утрешния сблъсък.