Наставникът на Милан Стефано Пиоли изрази задоволство от днешната победа на тима с 3:0 като гост на Емполи и увери, че периодът на неубедителни резултати на “росонерите” вече е приключил.

“Трябваше да бъдем внимателни през целия мач. През втората част допуснахме положения и поради тази причина призовах играчите ми да се приберат в защита. Имаше случаи, в които водехме с 2:0 на почивката и въпреки това губехме точки, но днес показахме правилното отношение. Определено това беше позитивно представяне. Нуждаем се от много по-добра втора част на сезона в сравнение с миналата година. Сега определено трябва да се справим по-добре. Загубихме някои точки, но сега искаме да се върнем към нашия си начин на игра. Вече мислим за следващия мач, за да съберем много точки.

Мисля, че негативният период вече е зад нас. Но няма смисъл да мислим за това какво сме можели да направим, защото все още остават доста мачове и възможности, за да се окаже сезонът позитивен. Израстваме и играем на добро ниво. Сега ще срещнем Аталанта за Купата на Италия. Това е турнир, за който ни е грижа, така че ще дадем най-доброто от себе си”, коментира Пиоли след двубоя.