Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли призна, че всички в тима са развълнувани преди полуфиналния сблъсък срещу Интер в турнира за Купата на Италия, но смята, че този мач няма да окаже влияние върху битката за титлата в първенството.

Милан е лидер във временното класиране със 71 точки, на две пред Интер, който има мач по-малко. В първата среща от полуфиналите за Купата двата състава направиха равенство 0:0, а реваншът е във вторник вечер. В другата полуфинална двойка в сряда Ювентус посреща Фиорентина като има гол аванс от първия мач.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

„Колкото по единни сме, толкова по-големи шансове имаме да побеждаваме. Целта ни е победа във всеки мач, ако искаме да останем до края в битката за титлата. Много сме мотивирани и концентрирани върху тази задача“, коментира Стефано Пиоли.

Той заяви, че очаква изходът от утрешния двубой с Интер да окаже влияние върху надпреварата за шампионската титла.

„Не, не мисля, че ще има отражение. Независимо от утрешния резултат, който е важен, защото може да ни отведе до финала, първенството е нещо различно. В шампионата трябва да гоним победа във всичките си срещи и да се борим докрай“, каза Пиоли.

„Мисля, че настоящето на Милан е солидно, а бъдещето може да е още по-добро. Интер може да е много опасен съперник. Трябва да контролираме събитията на терена. Виждам играчите си концентрирани и много мотивирани за мача, така че това е изключително позитивно. Наясно сме с нашата стратегия и ще трябва да покажем качествата си“, добави Стефано Пиоли.