Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, похвали представянето на тима си в загубеното от Ювентус дерби с 0:1. 58-годишният специалист заяви, че червеният картон е обърнал развоя, а изгонването на Малик Тиау е отборна и индивидуална грешка едновременно.

„Играхме добре, както когато бяхме в пълен състав, така и когато бяхме с десет душо. По никакъв начин не отстъпвахме на Ювентус. Можехме да постигнем по-добър резултат“.

„В случая с червения картон беше допусната наивна грешка - и индивидуална, и отборна. Тиау нямаше нужда да преследва опонента си. Крайният защитник също беше на грешна позиция. В същото време Тиау имаше лошия късмет да се подхлъзне. Трябваше да се справи по-добре“.

Пиоли похвали играчите си за началото та втората част, когато натиснаха Ювентус, ала не стигнаха до гол. Треньорът бе красноречив, че никой на Миланело не се ръководи от оценки за един конкретен мач.

„Започнахме добре второто полувреме, но интензитетът се губеше - особено в средата на терена. Но също така е вярно, че не позволихме на Ювентус да направи почти нищо.

„Това поражение не ни лишава от увереност. Ние не се ръководим от повърхностни оценки и ще се опитаме да бъдем по-добри. Ще бъде страхотно, ако успеем да се възстановим и да направим победна серия“, каза Пиоли, цитиран от DAZN.