Наставникът на Милан - Стефано Пиоли, сподели, че неговият отбор вярва в стила си на игра, въпреки затрудненията в офанзивен план. 56-годишният специалист говори и за контузията на опитния нападател Златан Ибрахимович, надявайки се, че шведът ще се възстанови за последните няколко срещи от сезона.

“Винаги играем за победа и когато се проваляме сме разочаровани. Денят след разочарованието трябва да се превърне в концентрация за следващия мач. Видях, че отборът ми е убеден, и знаем, че трябва да направим нещо повече в нашето представяне. Отборът вярва в начина си на игра. Практикуваме енергичен футбол и създаваме повече положения от противниците ни“, започна бившият наставник на Лацио.

11 снимки

„Неслучайно сме на върха. Трябва да даваме нещо повече, за да побеждаваме. Заедно сме по-силни и ще изиграем картите си оттук до края. Когато казвам, че всичко зависи от нас, имам предвид, че ако играем, както знаем, можем да печелим. Сметките се правят едва накрая. Трябва от конкурентоспособни да станем печеливши, това е необходимата стъпка“, продължи старши треньорът на „росонерите“.

„Ибра ще бъде аут за 7-10 дни. Надяваме се той да е на разположение за последните мачове от сезона. Те дори могат да стартират или да бъдат полезни по време на двубоя. Златан сега го тормози коляното. За съжаление, стана така и се надяваме да можем да разчитаме на него в последните няколко срещи. По отношение неговото бъдеще, аз съм убеден, че той ще направи най-добрия избор. Ние ще бъдем с него, каквото и да реши. Дано Ибра да се върне на терена скоро”, завъри пресконференцията си Пиоли.