Класиране за Шампионската лига през следващия сезон остава основната цел на Милан, въпреки че в момента е в битката за титлата в Серия А за първи път от десетилетие насам. Това заяви треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли след победата с 2:1 над Рома в неделя.

Милан водеше в класирането до преди две седмици, но сега се намира на 2-то място, на 4 точки от лидера Интер. Но Пиоли предположи, че преднината от 8 точки над заемащия 5-о място отбор на Рома може да се окаже много по-важна за последните няколко месеца от сезона.

"Ако някой беше казал преди няколко месеца, че ще бъдем на второ място, никой нямаше да повярва", заяви Пиоли "Скай Италия". "И ако бяхме с 40 точки, вероятно щяха да ни кажат, че правим страхотен сезон, борейки се за място в Шампионската лига", добави още той.

"Ако трябва да бъдем честни, има седем страхотни отбора, които са много близо като класа един до друг. Да се надяваме, че ние ще бъдем един от тях в края на сезона", каза италианският специалист.

Милан не е играл в групите на Шампионската лига от сезон 2013/2014, а Пиоли се надява, че влизане в груповата фаза ще бъде наистина повратна точка в развитието на клуба като цяло.

"Другото, което искам да посоча е, че правим нещо много важно - имаме 17 точки повече от миналия сезон, като сме най-младият отбор. И в същото време сме тимът с с най-много изиграни мачове. До тук се представяме с много висок дух и качество. Наистина съм доволен от начина, по който побеждаме", каза Пиоли.