Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, коментира кошмарното реми срещу Болоня, с което миланският гранд изпусна шанс да се откъсне с три точки на върха пред Наполи. "Росонерите" не успяха да победят пред пълните трибуни на "Сан Сиро" и по този начин разликата с „партенопеите“ е едва една точка.

"Не успяхме да намерим искрата, правилната игра. Отправихме 33 удара, Милан владееше играта, но се изправихме срещу отбор, който се защитаваше отлично. Работихме добре без топката, но с топка в крака не бяхме достатъчно прецизни", коментира Пиоли.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Повлия ли напрежението? Изключвам менталния компонент, нашето представянето беше правилно, но ни липсваше достатъчно качество в последните 20 метра, така че считам, че критиките са основателни. В последните двубои създаваме много, но завършваме успешно малко. Трябва да сме по-ефективни в наказателното поле".

"Очаквах трудности. Този уикенд трябваше да бъде благоприятен за нас, но ние позволихме скъсяване на разликата, вместо да я увеличим. Шампионатът ще е труден до самия край, с Торино ще бъде трудно, но трябва да се борим до последно, защото го заслужаваме. Вече трябва мислим за следващата среща", продължи италианският специалист.

"Ние винаги мислим за победата, а вчера играхме пред нашите тифози, които отново бяха фантастични. Това беше пропусната възможност, която ще опитаме да поправим следващия мач", завърши 56-годишният треньор.