Треньорът на Милан Стефано Пиоли говори на пресконференция преди утрешния двубой с Парма. Италианският специалист заяви, че "росонерите" знаят грешките си и направи прогноза с колко точки ще завърши тима.

“Само утрешният мач е важен. Не ми харесва концепцията за 9 оставащи мача. От значение е единствено това утре да играем на върха на нашите възможности и да се представим по-добре, отколкото срещу Сампдория. Парма е труден противник, който играе бързо и с качество. Съжалявам, че Давиде Калабрия все още не е на разположение, но би трябвало да се върне следващата седмица. Той показа големи отдаденост и интелект. Марио Манджукич пък нямаше късмет с контузията си, но е голям човек и професионалист. Не се намира в най-добрата си форма, но може много да ни помогне в предстоящите мачове. Ако се запази вчерашната ситуация и днес, единствените, които няма да попаднат в групата, ще са Калабрия, Алесио Романьоли и Даниел Малдини. Всички останали са готови за мача с Парма", заяви Пиоли.

Едно от нещата, които ми харесват в отбора, е това, че той е толкова фокусиран в целите си и следователно е много разочарован, когато не успява да се представя на същото ниво. Знаем какви са ни грешките, както и кои не бива да повтаряме. Ако поддържаме същия ритъм както досега, можем да приключим сезона с 80 точки", добави още той.

"Мисля, че позицията на Йенс Петер Хауге е отляво, където се представя най-добре. Не искам да поставям футболисти на позиции, които не са им удобни. Браим Диас може да играе отдясно и това би било възможно. Тео Ернандес изигра отличен мач във Флоренция. Миналата събота обаче той имаше лош ден. Тази седмица аз видях един фокусиран играч и очаквам позитивен двубой от него. Надявам се до края на сезона да нямаме много контузии в отбора. Да разполагаш с повече опции винаги е положително. В атака трябва да взимаме по-добри решения. Липсва ни последната стъпка или подходящия дрибъл. Подобни избори определят крайния резултат”, каза италианският специалист.