Треньорът на Милан - Стефано Пиоли, изрази задоволството си от победата с 3:1 над Рома. Той сподели още, че критиките не го притесняват. 

“При 2:1 всичко можеше да се случи. Пропуснахме няколко чисти положения и започнахме да изпитваме сериозна умора. Като цяло, стояхме добре на терена, но има и неща, които трябва да подобрим”, заяви Пиоли. 

“Критиките не ме притесняват. В последните 4 години надскочихме очакванията с представянето си, затова е нормално хората да искат от нас дълъг рейд в Шампионската лига и поне полуфинал за Купата на Италия. Сезонът е дълъг и все още имаме възможност да покажем, че сме силен отбор, който може да завърши в топ 4”, подчерта наставникът на Милан. 

 

“Не, изключете ни от битката за титлата. Трябва да се концентрираме върху себе си и да се справим още по-добре през втората половина на сезона. Не мисля, че 39 точки е лошо постижение, но трябва да натиснем газта. В мачовете срещу Ювентус, Наполи, Удинезе и Лече взехме само две точки, а играхме добре. Няма смисъл да съжаляваме, пред нас стоят конкретни цели в първенството и в Лига Европа”, посочи Пиоли. 

“Работим по селекцията. Ще видим какви опции ще се появят на пазара и дали ще можем да запълним част от дупките, които се появиха заради многото контузии”, каза още специалистът.