Треньорът на Милан - Стефано Пиоли, настоява, че Милан е бил ощетен и е загубил заради "несъществуваща дузпа" в четвъртфинала за Купата на Италия срещу Аталанта. „Росонерите“ отпаднаха от турнира след 1:2 у дома.

Хората на Пиоли поведоха чрез Рафаел Леао, но в ответната атака Тюн Копмайнерс изравни, а дузпата през второто полувреме донесе класиране на Аталанта отново с гол на нидерландеца. Повторенията сякаш показваха, че Алекс Хименес е докоснал топката с преди да дойде минималния контакт с Алексей Миранчук.

"Мисля, че изиграхме много добро първо полувреме, заслужено поведохме, а след това бяхме изключително наивни. Трябваше да се защитаваме много по-добре при изравнителния гол, но истината е, че мачът се промени от несъществуваща дузпа", заяви Пиоли. "След това загубихме хладнокръвието си, загубихме формата си и контрола върху играта. Трудно ни беше да си върнем баланса и контрола, които имахме през първото полувреме", почна Пиоли.

През първото полувреме също имаше спорове, когато Тижани Рейндерс изглеждаше, че бута Мартен де Роон в Матео Габия, но VAR не се намеси и там.

"Честно казано, трудно е, има толкова много дебати относно VAR, но това не беше дузпа, защото нашият играч пръв получи топката, защото играчът на Аталанта беше паднал още преди контакта. Това е една негативна вечер. Можехме да реагираме по-добре. Разбирам разочарованието на играчите, които паднаха с 1:2  по този начин, след като се справиха добре, но все още имаше много време да се върнем в мача и не се възползвахме от тези шансове, които създадохме. Наистина е жалко, тъй като това беше една балансирана среща и този инцидент напълно промени мача", завърши Пиоли.