Наставникът на Милан – Стефано Пиоли сподели, че е горд със своите футболисти, макар равенството 1:1 с Ювентус в първия 1/2-финал за Купата на Италия, игран в Милано. Този резултат поставя “росонерите” в по-неблагоприятна позиция преди реванша в Торино. Треньорът обаче имаше упреци към съдиите, особено за наказателния удар, отсъден за гостите в края на мача. Той иска да се въведат по-ясни правила кога трябва да се отсъжда дузпа.

“Казах на играчите, че напускам терена без съжаление. Смятам, че и те не трябва да съжаляват. Горд съм от тяхното представяне, както и феновете на Милан. Искахме да победим и бяхме в добра позиция да го постигнем, но това е само първият мач и ще опитаме да се представим дори още по-добре в реванша”, каза Пиоли.

Впоследствие това той изказа мнението си за дузпата в края, при която задна ножица на Кристиано Роналдо се спря в ръката на Калабрия, който обаче бе с гръб към седмицата.

“Ядосах се, първо, защото имаше нарушение срещу Ибрахимович в началото на атаката. Освен това Калабрия нямаше как да види топката. Спомням си как преди време показаха подобна ситуация от мача между Каляри и Бреша в началото на сезона и казаха, че тогава са сгрешили и не е трябвало да има дузпа, защото играчът не е можел да види топката. Не виждам каква е разликата сега. Калабрия не можеше да види топката, също както Алберто Чери. Той скочи и няма как да отреже ръцете си. Нормално е да разпериш ръце, когато скачаш във въздуха. След това нямаше време да ги прибере зад гърба си. Иска ми се да имаме по-ясни правила кога трябва да се отсъждат дузпи. Можем да поспорим и дали ударът на Роналдо бе в очертанията. Не съм напълно убеден в това. Въпреки всичко съм горд от моя отбор, а всичко останало няма значение”, добави специалистът.