Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, остана разочарован след равенството 2:2 в гостуването на Лече. „Росонерите“ водеха с два гола разлика на почивката, но изпуснаха победата по един и същ начин във второ поредно свое гостуване след равенството 2:2 с Наполи.

 „Играхме през второто полувреме с хаотично поведение, с което не сме свикнали. Трябваше да контролираме мача по-добре, но също така е вярно, че създадохме положения за 3:0 чрез Тижани Райндерс и Ноа Окафор, които обаче отново прибързаха. Допуснахме гол от корнер, който беше идентичен на този, който ни вкара Пари Сен Жермен. Така че продължаваме да допускаме едни и същи грешки. Ясно е, че имахме възможности да решим мача и при 3:0 сигурно това щеше да е така. Бяхме твърде отдалечени един от друг и твърде хаотични, като не победихме в мач, който трябваше да спечелим“, каза Пиоли.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

„В началото имахме правилния подход и контролирахме играта. Това, че получихме един гол, не означава, че трябваше да захвърлим всичко това. Допускаме грешки, които идват от липсата на острота и спокойствие. Те ни пречат да си печелим двубоите. За втори път в последните ни три шампионатни срещи водехме с 2:0 като гости, но не успяхме да запишем победа. Трябва да работим върху подобни ситуации. На два пъти допуснахме грешката да си мислим, че сме си свършили работата, при положение че не беше така. Напротив, това само увеличава напрежението и раздразнителността“, продължи специалистът.

„Рафаел Леао и Давиде Калабрия имаха мускулни проблеми. Пуснах Юнус Муса в игра, защото той беше единственият, който можеше да се справи със скоростта и физиката на Ламек Банка по този фланг. Тижани Райндерс има чудесен усет кога да направи рейд, интелигентен е и притежава страхотна техника. Мисля, че той може да бъде по-ефективен в атака. Днес вкара един гол, но можеше да отбележи още повече“, коментира още Пиоли.