Златан Ибрахимович се извинил на съотборниците си за червения картон, който получи в дербито с Интер, разкри старши треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли.

Ибрахимович откри резултата, но след това се конфронтира с Ромелу Лукаку в края на първото полувреме, за което получи жълт картон, а в началото на второто полувреме бе изгонен за втори жълт и остави Милан с 10 души, което помогна на Интер да направи обрат и да спечели с 2:1 четвъртфиналния мач за Купата на Италия.

"Ибрахимович се извини, както приляга на голям шампион, какъвто той е. Той прегоря в желанието си да помогне на отбора. Не е лесно в такъв мач да играеш с човек по-малко. Интер наложи преса и за нас стана много трудно", коментира Пиоли.

21 снимки

"Разочаровани сме, защото се подготвихме много добре за този мач, но не издържахме на натиска в последния половин час", добави треньорът на Милан.

Интер стигна до победата с гол на Кристиан Ериксен в 7-а минута на добавеното време. Това е първи гол за сезона за датчанина, който трудно се адаптира в Интер и е резерва в тима. Според информации Ериксен е пред завръщане в Англия още през зимата, но старши треньорът на Интер Антонио Конте е категоричен, че той остава в Милано поне до края на сезона.

"От месец повтарят, че никой няма да идва и никой няма да напуска през зимния трансферен прозорец. С Кристиан работим тактически да намерим алтернатива на Брозович, защото нямаме друг плеймейкър в състава. Ериксен е много интелигентен играч, има качества да бъде част от Интер. Радвам се, че вкара този гол", коментира Конте.