Плеймейкърът на Ювентус Миралем Пянич се извини за наивния червен картон, който си изработи при победата с 2:1 над Наполи. Резултатът до голяма степен лиши „везувиани” от малкото им останали надежди да догонят Юве на върха, тъй като разликата между първия и втория в калчото вече стигна 16 точки.

В 28-ата минута на срещата Пянич реализира пряк свободен удар, предшестван от директен червен картон за вратаря на Наполи Алекс Мерет. По-малко от 2 минути след началото на втората част обаче беше ред на босненеца да остави тима си с 10 души, след като реферът Данлука Роки съвсем заслужено му вдигна втори жълт за съвсем умишлена игра с ръка в централния кръг.

„От еуфорията при гола до вината за това, че оставих съотборниците ми да играят с 10 души и накрая до отпразнуването на фундаментална победа”, написа 28-годишният Пянич в „Инстаграм”.

„Съвсем очевидно, извинявам се на всички и както всеки път, решенията на рефера трябва да бъдат уважавани, а същото важи и за резултата на терена!”, допълни халфът на „бианконерите”.