Специя и Дженоа завършиха при равенство 1:1 на „Алберто Пико“ в мач от междинния 10-и кръг в Серия А. Цял мач за домакините игра българският национал Петко Христов, който се представи на ниво.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, но липсваха головите положения.

Това се промени през втората част и в 58-ата минута Емануел Джеси нацели далечната греда с шут по земя. В 64-ата именно той можеше да открие резултата, но някак си от един-два метра разстояние прати топката над вратата. Само две минути по-късно Еди Салседо изпълни пряк свободен удар. Топката се отби в стената от играчи и попадна в резервата Ебрима Коли. Нападателят отправи изстрел, след което топката срещна първо гредата, а след това и гърба на вратаря Салваторе Сиригу и влезе в мрежата му за 1:0.

В 84-ата Сиригу изби удар на Джеси и така „грифоните“ организираха опасна контраатака. В нея Флипе Кайседо преодоля вратаря Иван Проведел, който беше принуден да го фаулира. Така съдията посочи бялата точка, откъдето капитанът на генуезците Доменико Кришито оформи крайното 1:1.

Специя е 17-и в класирането с актив от 8 точки, а Дженоа е с една позиция по-надолу в зоната на изпадащите след седмия си пореден мач без победа. В друг мач от десетия кръг в битката на новаците Салернитана надделя над Венеция с 2:1.