Треньорът на Милан Пауло Фонсека критикува решението за отлагане на мача им срещу Болоня в събота, като счита, че това нарушава ритъма на отбора му преди мача във вторник с лидера в Серия А Наполи.

Мачът, който трябваше да се проведе на стадион Ренато Дал'Ара в Болоня, беше отложен поради проливен дъжд и наводнения в региона, като решението беше взето около 24 часа преди мача.

"Беше трудно да се справим с този момент. В навечерието на мача тренирахме, без да знаем дали ще играем или не на следващия ден“, каза Фонсека на пресконференция в понеделник.

"Искахме да играем и мисля, че решението за отлагането ни повлия негативно", добави Фонсека.

Милан ще приеме във вторник лидера в лигата Наполи, който е в серия от осем мача без загуба в лигата. Наполи води в класирането с 22 точки, четири пред Интер, докато Милан е осми с 14 точки.

"Както таблицата показва, Наполи е силен отбор в добър момент. Те са лидери в таблицата и ще бъдат мотивирани да се изправят срещу нас. Ние също сме мотивирани да играем този мач срещу много силен отбор, който печели мачове", каза още Фонсека.

След като мина една трета от сезона в Серия А, Фонсека вярва, че неговият отбор има всичко необходимо, за да спечели Скудетото.

"Феновете трябва да вярват, защото ние сме силен отбор и се подобряваме. Смятаме, че можем да се борим за Скудетото", каза той./ БТА