Нападателят на Фиорентина Патрик Кутроне сподели, че се е страхувал за здравето си след като бе диагностициран с коронавирус. Италианският футболист, който играе на „Артемио Франки“ под наем от английския Уулвърхемптън, говори пред „Сън“.

„В този момент е необходимо да мислим за здравето, въпреки голямото ни желание да се върнем на терена, дори и да чакаме решенията на институциите. Не мога да кажа, че не се страхувах. Коронавирусът е опасен и никой не знаеше за това, така че в началото бях много притеснен за себе си и близките ми. След това нещата се подобриха и започнах да бъда малко по-спокоен. Истинското облекчение дойде, след като тестът показа, че съм излекуван и бе отрицателен. Махна се тежестта, която бе на раменете ми. Труден период, който премина, благодарение на подкрепата на семейството ми. Дори президентът на Фиорентина Роко Комисо беше много близо до нас, както и цялото ръководство. Лекарският екип на тима винаги бе информиран за състоянието ми, като ми оказаха невероятна подкрепа“, заяви Кутроне.

„Все още имам големи мечти пред себе си. Искам да направя страхотни неща с фланелката на Фиорентина и националния отбор. Висшата лига бе важно преживяване за мен. Това бе първият ми опит в чужбина, запознах се с нова култура и стил. Трябва да проявиш характер. Подобрих се много и научих да давам още по-голяма стойност на английския футбол, който винаги ме е очаровал. Но когато се откри възможност да отида във Фиорентина не се замислих и приех с ентусиазъм. Това е престижен клуб със страхотна история“, добави още италианският нападател.