Плеймейкърът Хавиер Пасторе заяви, че не вижда причини, които биха го накарали да мисли за изходящ трансфер само година след пристигането си в Рома. Опитният аржентинец все пак призна, че дебютната му кампания с „джалоросите” не е минала по очаквания от него начин, а това го изпълва с по-сериозно желание да се докаже.

29-годишният Ил Флако беше една от сериозните покупки на „римските вълци” със своята цена от 24,7 милиона евро. Халфът обаче записа едва 17 официални мача с 4 гола и 1 асистенция.

„Годината беше малко странна”, призна Пасторе пред „Мундодад Лавос” в родината си. „Дойдох в Рома, за да играя редовно и да бъда решаваща фигура за отбора, но по различни причини нещата не се развиха така. Не бях постоянен, но не мисля, че изживяването беше негативно.”

„Най-важното е, че сега се чувствам в добра форма и го показах, като вкарах няколко гола към края на сезона. Много съм щастлив и това е по-значимо от всичко, защото най-сетне разкъсах свирепия цикъл от мускулни контузии.”

„Ще започна предсезонната подготовка с много по-високи цели и ще се уверя, че ще бъда много по-конкурентен в сравнение с кампанията, която вече приключи”, допълни Пасторе.

„Имам договор за още няколко години, затова не виждам причина да си ходя. Миналият сезон не беше толкова добър, бих искал сега да имам страхотна кампания и да покажа какво умея. Искам феновете на Рома да имат ясна представа за моите способности”, завърши аржентинецът.