Легендата и спортен директор на Милан Паоло Малдини разказа как е преживял ужаса причинен от коронавируса. Бившият защитник на Италия говори пред Скай Спортс в общ чат в онлайн пространството с бившите капитани на Ювентус, Интер и Рома – Алесандро Дел Пиеро, Хавиер Санети и Франческо Тоти.

„Веднага разбрах, че това не е нормален грип. Опитах се да тренирам вчера във фитнес залата и след десет минути нямах вече сили. Трябва да победим този вирус възможно най-скоро и единственият начин да го направим е като избягваме личните контакти и мислим за общото благо. Само по този начин ще се върнем скоро към нашият начин на живот и ежедневието ни“, сподели Малдини.

„За щастие сега съм много добре, въпреки че загубих вкуса и обонянието си. Но не е като обикновен грип. Познавам тялото си, всеки спортист го знае. Това е нов вирус, физиката ни се бори срещу враг, който не познава. Болките са особено силни. Какви симптоми имах? Болка в ставите и мускулите. Температура над 38 градуса. Лекувах се само с тахипирин (б.а. парацетамол). Не приемах антивирусни средства, защото никога не съм имал затруднения с дишането“, добави още легендарният футболист.