Легендата на Милан Паоло Малдини категорично отказа да се присъедини към новия борд на директорите в клуба. Бившият италиански национал се аргументира с довода, че вече е взел решение и не смята да го променя.

„Росонерите“ поканиха Малдини да участва в управлението на китайския бизнесмен Йонхон Ли и неговия консорциум. Той обаче не бе съгласен с предложената от азиатците управленска структура, а на всичкото отгоре разкри, че все още не се е срещал с нито един от новите босове.

„Дали бих могъл да бъда част от новия борд в Милан? Категорично не. Преди време взех своето решение и мисля, че съм прав. Говорих с тях през октомври, а цялата сделка приключи през миналия месец. Съмненията ми остават“, каза Малдини.

„Разбира се, винаги ще обичам този отбор, остава и тъгата от края на ерата на Берлускони. Тя ни донесе невероятни емоции – както на феновете, така и на играчите. Надявам се Милан малко или много да се върне към това равнище, към приемливите стандарти. Имаше среща с мен, която протече много добре, но не смятам да създавам повече проблеми.“

„Бях късметлия, че успях да изложа своята гледна точка без да се обвързвам с нищо, което би могло да промени идеите ми. Може и да съм прав, но може и да греша. Все пак обаче мисленето ми диктува, че независимостта е най-важното в моята кариера и не искам да променям това“, завърши Малдини.