Все повече Рома се отдалечава от Шампионската Лига. „Вълците“ най-вероятно отново ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа. Това едва ли радва привържениците на клуба, но грешките, които допуснаха „римляните“ станаха прекалено много. Едва ли много хора са очаквали снощната изненадваща домакинска загуба от Удинезе с 0:2. Това доста неприятно поражение почти сигурно вади Рома от борбата за топ 4.

Отборът от „Вечния град“ в момента изостава на цели 12 точки от четвъртия Аталанта, а тимът на Гасперини не спира да печели и се намира в чудесна форма. Страхът на „тифозите“ вече е свързан с това Рома да не изтърве и Лига Европа, нещо, което не е изключено с оглед слабата игра и лошите резултати. Старши треньорът на „джалоросите“ Паоло Фонсека опита да намери своето обяснение за разочароващите резултати на Рома напоследък.

„Не започнахме добре срещата и получихме гол, след което стана трудно за нас. Не показахме на какво сме способни, а червеният картон направи нещата още по-тежки. Продължавам да вярвам в дългосрочния проект на Рома, но определено минаваме през труден период. Играем слабо и след рестарта не можем да намерим себе си. Сезонът не бива да приключва тук, ние все още гоним нашите цели. Когато не печелиш, трябва да си подготвен за критиките и да ги приемеш. Аз съм първият, който поемам отговорността за лошите резултати. Нямаме право на оправдания и извинения. В трудна ситуация сме и най-важното сега е да намерим пътя към победите. Вярвам в отбора и ще направя всичко, за да преодолеем този труден период“, заяви португалският специалист.

Още в неделя вечер много сериозно изпитание чака Фонсека и отбора му. Тежко гостуване на Наполи, в което Рома ще трябва да затвърждава европейските си амбиции, ако не иска да утежни положението си още повече.

 

Автор: Дидо Калинков