Собственикът на италианския Рома Джеймс Палота е отхвърлил последната оферта за покупка на клуба от „Friedkin Group“, така че изглежда, че той задържи „вълците“ засега. Според „Sky Sport Italia“, „Il Messaggero“ и други медии в Италия, американския милиардер Даниел Фридкин се е опитал да договори първоначално тима за около 710 милиона евро.

Класирането в Шампионската лига също е ключова за повишаването на стойността на клуба, тъй като миналата седмица столичани отчетоха огромни загуби.

Според информациите сега обаче, кризата, породена от коронавируса, е подтикнала групата „Friedkin“ да отпарви нова оферта на стойност от 475 милиона евро, което е с 235 милиона евро по-малко от предишното предложение.

Твърди се, че Палота е отказал това и е готов да продължи да управлява Рома, балансирайки отчетите със собствени инвестиция, както и с продажбата на част от играчите на тима.

След девет години начело, Палота вече може да промени основния фокус на отбора, като ще настоява за по-голямо използване на младежката академия на клуба, отколкото закупуване на скъпи играчи.