Италианският шампион Милан победи много мъчително Верона с 2:1 в среща от 10-ия кръг в Серия А. С успеха на„Марк Антонио Бентегоди“ „росонерите“ се наредиха трети в класирането с 23 точки. Наполи продължава да е лидер с 26, а втори е другият непобеждаван досега тим Аталанта с 24.

Мигел Велосо си вкара автогол в 9-ата минута, за да даде аванс на ломбардийци, без реално да са отправили точен удар. Италианският гранд обаче задържа преднината си само 10 минути, преди Корай Гюнтер да изравни, не и без помощта на рикошет в Матео Габия.

Веронци имаха малко повече шансове от своя по-именит съперник в хода на мача, но Сандро Тонали в 81-ата минута донесе изстраданата победа за „Дявола“ в града на Ромео и Жулиета.

Именно италианецът бе големият герой и в предишното гостуване на Милан на „джалоблу“ преди броени месеци, когато отбеляза два гола за победата с 3:1, дошла след обрат и дала сериозен тласък за 19-ото Скудето.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Верона Милан

източник: Sofascore.com


Гостите от Милано започна далеч по-активно и мотивирано от своя съперник. Удар на Жиру не се увенча с успех, на "червено-черният" натиск не спря.

Десетина минути след началото Леао проби мощно отляво и пусна успоредно на голлинията подаване, а Мигел Велосо вкара топката в собствената си врата в опита си да изчисти.

В следващата атака Тонали изведе Жиру в ситуация един на един с Монтипо, но френският нападател стреля в аут.

Преднината на шампиона се задържа едва 10 минути. Тогава "джалоблу" разви бърза атака, на чийто връх се озова Корай Гюнтер, който стреля неособено добре, но топката се отклони в Габия и влетя в мрежата на Татарушану.

До края на полувремете темпото на "Бентегоди" поспадна, като Милан опитваше атаки най-вече през Леао, но от всички опити на шампиона не произлезе нещо опасно за Монтипо и отбраната. 

На почивката Стефано Пиоли вкара в игра Дивок Ориги и Анте Ребич, но неговите възпитаници едва не допуснаха второ попадение секунди след началото на частта. Хруштич опита удар по диагонал с по-силния си ляв крак, но не намери рамките на вратата.

И следващата опасност в двубоя беше пред вратата на гостите. Влезлият от пейката Пиколи разтресе напречната греда с глава, а след недоброто изчистване на Габия Фараони стреля от дъгата, но в аут.

Гостите от Ломбардия можеха да поведат отново чрез Ребич, но Монтипо показа страхотна реакция и отрази опасен удар на хърватина.

Девет минути преди изтичането на редовното време италианският първенец разви мълниеносна контраатака, при която Ребич изведе Тонали сам срещу Монтипо, а дефанзивният халф промуши топката между краката на стража за 1:2.

Играчите на дебютиращия Бокети можеха да зарадват бившия защитник с точката в края, но първо друг дебютант - Малик Тчау, влязъл от скамейката на Милан, направи феноменална намеса в отбрана за италианския гранд, избивайки в корнер. При ъгловия удар Татарушану увисна изключително нелепо, но отбраната в бяло реагира добре и предотврати попадение за домакините.


FT / Верона – Милан 1:2

0:1 Мигел Велосо (автогол) 9`

1:1 Корай Гюнтер 19`

1:2 Сандро Тонали 81`

Верона: Лоренцо Монтипо, Исак Хаен, Корай Гюнтер, Джанджакомо Маняни, Фабио Депаоли, Адриен Тамез, Мигел Велосо, Давиде Фараони, Айдин Хруштич, Симоне Верди, Тома Анри

Старши треньор: Салваторе Бокети

Милан: Чиприан Татарушану, Пиер Калулу, Матео Габия, Фикайо Томори, Тео Ернандес, Раде Крунич, Сандро Тонали, Браим Диас, Ясин Адли, Рафаел Леао, Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли