Шампионът на Италия Милан стигна до много измъчен успех при домакинството си на Фиорентина на „Сан Сиро“. „Росонерите“ победиха с 2:1 „Ла Виола“ с късен и доста случаен автогол на Никола Миленкович. Иначе Рафаел Леао откри резултата още във втората минута, а Антонин Барак изравни в 28-ата. Флорентинци на два пъти имаха и претенции за дузпи за нарушения на Пиер Калюлю и Фикайо Томори в наказателното пред Чиприан Татарушану.

С успеха момчетата на Стефано Пиоли събират 33 точки – осем зад лидера Наполи, който продължава да е непобеден. Тимът от града на Медичите остава 10-и с 19 пункта.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Срещата стартира мълниеносно за Милан. „Росонерите“ поведоха в резултата още във втората минута чрез Рафаел Леао.

Шест минути след гола Рикардо Сапонара получи пас на границата на наказателното поле и нанесе удар, но намери левия стълб.

В 28-ата минута Антонин Барак беше на точното място в наказателното поле и вкара топката ниско в мрежата за 1:1.

В 34-тата минута „виолетовите“ поискаха дузпа за нарушение на Пиер Калюлю срещу Бираги, но такава не последва след проверката от ВАР. В 43-тата минута Сандро Тонали получи възможност да стреля, но го направи от малък ъгъл, а и Никола Миленкович блокира шута му. Две минути по-късно Диас преодоля Пиетро Терачано, но Венути съумя да изчисти топката току пред голлинията, сапсявайки флорентинци от нов пасив в резултата.

Милан Фиорентина

източник: Sofascore.com

Малко след почивката Леао стреля опасно, но си спечели само корнер. В 59-ата минута "Ла Виола" отново поиска дузпа за нарушение на Фикайо Томори срещу Жонатан Иконе, но и този път съдията и ВАР бяха безмълвни. В 70-ата минута Калюлю можеше да си вкара автогол, но Татарушану успя да избие топката в ъглов удар. Две минути по-късно Жиру опита акробатичен удар със задна ножица, който обаче мина покрай вратата.

В средата на втората част звездата на Милан Рафаел Леао пропусна да се разпише от добра позиция. В 84-тата минута Татарушану улови далечен шут на резервата Алекса Терзич.

В първата минута на добавеното време Милан стигна до трите точки. При центриране на Вранкс от десния фланг Ребич и Терачано се разминаха с топката, която срещна тялото на Миленкович и влезе във вратата за 2:1.