Известният футболен агент Хосеп Мария Мингея, който доведе Христо Стоичков в Барселона, разкри, че Лео Меси вече си е намерил нов отбор. Импресариото също така изиграва важна роля при привличането на аржентинеца на „Камп Ноу“. Испанецът заяви, че Меси ще премине в Интер,

„За мен следващият му отбор е Интер. В Италия плащат по-малко данъци, което е силен аргумент. Кристиано също е там. По-трудно ми е да го видя в Англия, въпреки че е близък приятел със Серхио Агуеро и Пеп Гуардиола“, заяви Мингея.

Футболният агент е сигурен, че Барселона ще намери път към бъдещето: „Трябва да преосмислят положението си. Ако с Лео не се знаеше на къде ще се поеме, то представете си сега без него. Основният проблем на каталунците през последните години е, че фигурата на спортния директор не работи. Нямате такъв човек, който да направи връзката между борда и отбора. Правеха се непрекъснати промени. Когато имаше резултати, това се покриваше, но сега, когато няма, се създадоха проблеми. Това се случи“, добави още той пред COPE.