Стефано Пиоли даде обичайната си пресконференция преди утрешното дерби с Рома. Милан влиза в срещата като втори във временното класиране, на 4 точки от градския съперник Интер, който е лидер и 3 пред Наполи. „Вълците“ пък са на шест точки от четвъртия Аталанта, който заема последното място даващо право на участие в Шампионска лига.

„В първия двубой срещу Рома, Златан направи един от най-добрите си мачове. Ибра е готов за игра, както и Жиру. Ще видим кой ще бъде титуляр. Жиру започна добре, след което имаше някои проблеми. Сега той е по-добре и очаквам много от него. Играта с двама нападатели е решение, което вече сме изпробвали. Гледаме мач за мач“, заяви наставникът на „росонерите“.

„Направихме чудесен мач в Рим. Утре обаче ще се изправим срещу различен отбор. Моуриньо върши отлична работа. В последното си гостуване за 2021-а той спечели в Бергамо с 4:1 над Аталанта. Целта му е да се завърне в Шампионската лига, така че това ще бъде важен мач. Всички отбори уважават здравните протоколи. Моментът е деликатен за всички, никой не очакваше толкова много заразени. Тъжно е да видим по-малко фенове на стадионите, но за да ги виждаме там, трябва да уважаваме правилата“, сподели той.

„Останаха ни трима халфове през този месец, въпреки че имаме играчи като Калабрия, Флоренци и Салемакерс, които при нужда могат да играят в центъра на терена. Очаквам много от Бакайоко, който ще получи шансове за игра. В последните няколко мача Браим Диас изпитваше трудности Паузата обаче му послужи добре. В началото на тази година той отново ще бъде ключов играч за нас“ коментира Пиоли на днешната си пресконференция.