Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е готов да удължи договора на треньора Лучано Спалети. Босът е възхитен от работата на 63-годишния специалист и със сигурност иска да го задържи на "Диего Марадона". Настоящият контракт на наставника е до лятото на 2023 година, но в него има клауза за автоматично удължаване с още година, която изглежда ще бъде активирана, пише "Ил Матино".

Спалети пристигна в Наполи през юли миналата година на мястото на Дженаро Гатузо. Още през първия сезон под негово ръководство тимът се представи отлично и до последно бе в борбата за Скудетото, макар накрая да завърши на 3-тото място в крайното класиране. Сега отново неаполитанците се представят великолепно, като са начело в таблицата и играят атрактивен и резултатен футбол Всичко това е убедило Де Лаурентис, че трябва да задържи наставника в клуба.

Очаква се двете страни да седнат на масата за преговори по време на паузата в шампионата заради Световното първенство. Има вариант дори договорът да бъде удължен с повече от една година, ако босът и наставникът постигнат разбирателство за това.